Historie

Van der Velden Verwarming & Sanitair is een oud Eindhovens bedrijf, welke is voortgekomen uit een door Jan v.d. Velden opgezette smederij in 1898. Dat jaar werd hij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dit is nog steeds te zien in het handelsregister.

Zijn zoon Harrie volgde hem op en die bouwde in 1932 een goednieuwe winkel  met magazijnen en werkplaats in de Woenselsestraat. De kernactiviteit van het smids- en constructiebedrijf  werd langzaam verlegd naar de detailhandel in Verwarming en Huishoud.

Met de opkomst van het aardgas in Nederland hebben de zonen van Harrie, het bedrijf richting het verwarming- annex loodgietersbedrijf  gedirigeerd.

Door wijziging in het bestemmingsplan in Woensel, werd de winkel c.q. het bedrijfspand van Harrie v.d.Velden eind jaren ’60 onteigend en bood de Gemeente  nieuwe bouwgrond aan in de Kruisstraat, waar door Aannemer Beurskens 2 nieuwe winkelpanden met souterrain werden gebouwd. In 1972 opende Jan en Henk v.d. Velden (zonen van Harrie) met veel enthousiasme een nieuwe winkel en in 1978 werd dat uitgebreid met de aankoop van bedrijfspanden in de Visserstraat.

De levensloop van de familie gaat verder en in 2006 werd het florerende bedrijf gesplitst in 2 speciaalzaken. Een Verwarmingstak in Son en een Sanitairtak in Eindhoven. De huidige lokatie in Son wordt momenteel geleid door Brian v.d.Velden, die na een gedegen opleiding bij collega’s en 2 jaar fabriekervaring bij Nefit , een eigentijdse richting geeft aan het bedrijf.

Brian kan met zijn 22 jaar ervaring in het installatievak, problemen op Verwarming- en Sanitairgebied vakkundig, snel en tegen een gunstige prijs oplossen. Een nieuwe CV, radiator of badkamer kan samen met u als klant in een goed samenspel tot een perfect resultaat worden gebracht.

Ook reparaties en serviceproblemen van  IKEA, Praxis of Gamma  producten kunnen In de zeer ruim gesorteerde winkel  op Ekkersrijt  4202 in Son worden opgelost. Met het daar aanwezige assortiment  kan men elk installatieprobleem aan.

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.